28 листопада 2021 р. 22:02

Одеські гідрографи обстежили дно лиману

Одеські гідрографи обстежили дно лиману

Працівники відділу гідрографічних робіт філії державної установи «Одеський район Держгідрографії» виконали обстеження дна Білгород-Дністровського лиману. Про це повідомив сайт відомства.

Фахівці здійснили однопроменеву зйомку двох звалищ ґрунту у Білгород-Дністровському лимані та ділянки від морського порту до яхт-клубу міста-райцентра.

Під час виконання гідрографічної зйомки працівники установи визначили загальний рельєф дна. Згодом, після завершення камеральної обробки даних, отримані матеріали дадуть можливість відкоригувати глибини на морських навігаційних картах.

Гідрографічні роботи ведуться відповідно до «Плану навігаційно-гідрографічного забезпечення судноплавства у внутрішніх морських водах, територіальному морі, виключній (морській) економічній зоні України та на внутрішніх водних шляхах України на 2021 рік». 

Раніше портопункт «Бугаз» Білгород-Дністровського морського порту повернутий у державну власність та відновить перевалку вантажів. Про це повідомила в інтерв'ю Re:ports в.о. директора ДП «Білгород-Дністровський морський торговельний порт» БДМТП Оксана Кіктенко.

Нагадаємо, заступник голови Фонду держмайна України Тарас Єлейко розповів, що процедура приватизації Усть-Дунайського, Білгород-Дністровського та Скадовського портів планується в кінці 2021 - на початку 2022 року.

Державна виконавча служба України зняла всі арешти з майна і банківських рахунків ДП «Білгород-Дністровський морський торговельний порт». 

З метою відновлення оголошених глибин, після завершення нересту, ДП «Адміністрація морських портів України» поновила експлуатаційні днопоглиблювальні роботи в акваторії морського порту Білгород-Дністровський, які проводитимуться господарським способом. 

Фото: Держгідрографія

Поділитися