26 листопада 2021 р. 11:34

Delfi продадуть на злам

Delfi продадуть на злам

Судно Delfi, яке девʼять місяців перебувало на одеському пляжі, остаточно стало державною власністю і буде продано для компенсації збитків Адміністрації морських портів України (АМПУ) та сплати штрафів.

Про це повідомив виконувач обовʼязків керівника АМПУ Олександр Голодницький, зазначає Радіо Свобода.

У листопаді 2019 року судно сіло на мілину менше ніж за 100 метрів від берега, і його прибрали лише у вересні 2020 року – завдяки спонсорській допомозі морського бізнесу.

«Рішення суду першої інстанції врешті-решт виявилось останнім, оскільки була порушена процедура апеляції. Тому рішення про те, що судно Delfi – державна власність, набрало чинності. Ми зараз подаємо проєкт розпорядження, щоб зафіксувати, що судно в сфері керування Міністерства інфраструктури. А далі або ДП «МТП «Чорноморськ», або АМПУ займатимуться подальшим продажем корпусу, скоріш за все, на злам», – повідомив Голодницький.

Раніше Господарський суд Одеської області задовільнив позовні вимоги Приморської окружної прокуратури Одеси та стягнув з компанії-судновласника вантажного танкера Delfi понад 16 тис. дол. США.

Раніше Південно-західний апеляційний господарський суд залишив без змін рішення Господарського суду Одеської області, який визнав танкер Delfi власністю Держави Україна.

У липні Південно-західний апеляційний господарський суд Одеси 20 липня розглянув скаргу на рішення Господарського суду Одеської області про визнання танкера Delfi власністю Держави Україна і прийняв рішення - закрити провадження, ініційоване компанією Mister Drake PC, яка вважала передачу судна Кабміну України незаконною.

Судно лежало біля берега з листопада 2019 по вересень 2020 року. В суді зараз слухається кілька справ з приводу цього інциденту, в тому числі про компенсацію за шкоду, нанесену довкіллю.

Поділитися