17 листопада 2022 р. 09:49

Ворог наніс ракетний удар по об'єкту інфраструктури на Одещині (оновлено)

Фото: Дзеркало тижня/ілюстративне

(Фото: Дзеркало тижня/ілюстративне)

Сьогодні вранці, 17 листопада, російські загарбники нанесли ракетний удар по Одещині.

Про це повідомив голова Одеської обласної військової адміністрації Максим Марченко.

"Противник здійснив ракетний удар по об’єкту інфраструктури в нашій області. Є загроза масованого ракетного удару по всій території України. Прошу мешканців області знаходитись в укриттях. Віримо в ЗСУ та наші підрозділи протиповітряної оборони! Слава Україні!" - заявив очільник області.

Наші Збройні сили тим часом дають відсіч ворогу. Так, Оперативне командування "Південь" відзвітувало, що протягом минулої доби ракетно-артилерійськими підрозділами ЗСУ було відпрацьовано 45 вогневих завдань.

Із втрат ворога відомо про 5 поранених і 3 одиниці авто-бронетехніки.

В Чорному морі з роздуванням штормової погоди корабельне угруповання ворожого ворожого флоту зменшено до семи кораблів, серед яких один підводний ракетоносій. Тобто в першому споряджені чотири «Калібри». Але цілком імовірний вихід додаткових одиниць на позиції нанесення ударів.

10:15 В Одеській районній військовій адміністрації повідомили про трьох постраждалих внаслідок ракетного обстрілу.

"Сьогодні в котрий раз була проведена масована атака на території України та Одеського району в цілому - стався вибух в 6:44 на території об‘єкту інфраструктури, попередньо внаслідок влучання КР. 

На місці працюють підрозділи ДСНС та поліція. Відомо про трьох постраждалих. Не нехтуйте сигналами тривоги, бережіть себе та близьких!" - начальник Одеської районної військової адміністрації Юрій Крук.

12:03 Оперативне командування південь офіційно повідомило, що по Одещині ворог наніс ракетний удар.  Зокрема з акваторії Чорного моря ворог здійснив пуск "Калібрів", а з використанням тактичної авіації з двох Су-30 спрямував шість ракет повітряного базування.
Ракета влучила в логістичний об'єкт в обласному центрі.  Постраждала одна цивільна особа. Вибухова хвиля пошкодила будівлі навколишніх підприємств. Шість ракет сили протиповітряної оборони знищили над морем.

Нещодавно,15 листопада, в Одесі зареєстровано найдовшу повітряну тривогу за увесь час повномасштабного вторгнення рф, вона тривала майже 6 годин з 12:33 до 18:18 и була викликана масованим обстрілом російською армією всієї території України.

10 листопада бійці Сил протиповітряної оборони збили два безпілотних розвідники типу "Гранат-3" над Чорним морем в Одеській області.

 8 листопада бійці протиповітряної оборони знищили ракету, якою ворог намагався з літака атакувати Одещину.

До цього ворог намагався атакувати Одещину ракетами 22 жовтня, тоді ворог наніс по регіону два ракетних удари по об’єкту енергетичної інфраструктури області. В результаті у декількох населених пунктах Одеського району не було світла. В Одеській районній державній адміністрації зазначили, що після атаки, на жаль, були постраждалі - їм надали медичну допомогу.

З 20 жовтня, по всій країні, аби спростити процес відновлення зруйнованої інфраструктури почали вводитися обмеження постачання електроенергії.

Поділитися