02 жовтня 2022 р. 17:11

В Одесі поліцейські викрили трьох "кремлівських шанувальників"

В Одесі поліцейські викрили трьох "кремлівських шанувальників"

Правоохоронці з’ясували, що дві жительки Одеси з початку повномасштабного вторгнення російської федерації через заборонені в Україні соціальні мережі "Однокласники" та "ВКонтакті" систематично поширювали антиукраїнський контент.

Як повідомили у пресслужбі Головного управління Національної поліції України в Одеській області, на власних сторінках пропагандистки розміщували публікації, в яких схвалювали загарбницькі дії росії та закликали до підтримки рішень окупантів.

Правопорушникам - 27-річному чоловіку та двом жінкам віком 58-ми та 67-ми років - повідомили про підозру у колабораціонізмі.

Ще один проросійськи налаштований містянин публічно у громадському місці називав війну в Україні спецоперацією, закликав людей підтримати владу країни-агресора, а в разі захоплення Одеси, - присягнути окупантам на вірність.

"Дізнавачі територіальних підрозділів поліції повідомили фігурантам про підозру у кримінальному правопорушенні, передбаченому ч.1 ст.111-1 Кримінального кодексу України (Колабораційна діяльність). Правопорушникам інкримінують публічні заклики громадянином України до підтримки рішень та дій держави-агресора й публічне заперечення громадянином України здійснення збройної агресії проти України", - йдеться в повідомленні поліції.

Раніше прокурори Ізмаїльської окружної прокуратури скерували до суду два обвинувальних акти стосовно двох мешканців Ізмаїльського району за фактами колабораційної діяльності.

Служба безпеки повідомила про викриття на Одещині російського агента, який розвідував місця дислокації та переміщення Сил оборони України на півдні регіону.

У серпні Служба безпеки України повідомила про затримання ймовірного агента спецслужб російської федерації, який збирав розвіддані про місця дислокації та переміщення підрозділів Збройних Сил України та Територіальної оборони, функціонування резервних аеродромів і військових полігонів на півдні Одеської області. 

Служба безпеки України та Державне бюро розслідувань провели спільну спецоперацію, в результаті якої затримали колишнього очільника одного із регіональних управлінь СБУ.

У червні Служба безпеки України провела масштабну спецоперацію, в ході якої нейтралізувала розгалужену агентурну мережу федеральної служби безпеки російської федерації у Києві, Харкові, Одесі, Запоріжжі, а також у Дніпропетровській і Вінницькій областях.

Поділитися