24 вересня 2022 р. 14:46

В Одесі організатора терактів на Херсонщині засудили до 15 років

В Одесі організатора терактів на Херсонщині засудили до 15 років

Прокурорами Одеської обласної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду засуджено одесита за створення терористичної групи та організацію придбання бойових припасів.

Про це повідомила пресслужба суду.

Чоловіку призначено покарання у вигляді 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

За даними слідства, в грудні 2015 року засуджений створив терористичну групу у тимчасово непідконтрольному Україні Луганську задля вчинення терактів на території м. Херсон та Херсонської області.

Серед своїх знайомих злочинець підшукав виконавців задуму, які повинні були фотографувати та фіксувати на відео адміністративні об’єкти, будівлі правоохоронних органів та пенітенціарних служб України, розміщені на території Херсона, а також придбати зброю та боєприпаси для терористичних актів.

Протиправну діяльність злочинної групи припинили співробітники СБУ, внаслідок чого злочинний план не був доведений до кінця.

В прокуратурі також додають, що початок строку відбування покарання засудженому обчислюватимуть з дати його затримання та реального виконання покарання.

20 вересня в Одесі скерували в суд справу колаборанта, який розвідував позиції реактивної артилерії.

Зловмисник намагався встановити розташування позицій українських дивізіонів реактивних систем залпового вогню на території регіону.

Раніше Чернівецька обласна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно жителя Одеської області за фактом державної зради та участі в терористичній організації.

Приморський районний суд Одеси визнав громадянина російської федерації винним у замаху на вбивство та викрадення людини, а також готування до терористичного акту. 

Мешканця Ізмаїла Одеської області засудили до 14 років позбавлення волі за участь у терористичній організації.

Поділитися