06 вересня 2022 р. 14:45

У вбивстві одеського бізнесмена п'ятирічної давнини підозрюють громадянина рф

Фото: Офіс генерального прокурора

(Фото: Офіс генерального прокурора)

Київська міська прокуратура спільно з поліцією міста Києва встановила та заочно повідомила про підозру виконавцю замовного вбивства, яке сталося в одному з центральних районів столиці навесні 2017 року.

Як повідомили в Офісі генерального прокурора України, тоді, у березні 2017 року, за даними слідства, підозрюваний отримав від невстановленого поки російського злочинця замовлення на вбивство одеського ресторатора Олександра Ряжева, який у той час проживав у столиці.

"Готуючись до злочину, кілер зібрав інформацію про жертву – місце проживання та роботи, графік пересування, номер автомобіля, яким користувався потерпілий. Також він підшукав знаряддя вбивства - пістолет моделі Glock-17. Обстеживши маршрути підприємця та територію біля його будинку, виконавець визначив місце вчинення злочину – в’їзд до будинку потерпілого, який здійснюється через шлагбаум", - повідомляють у Офісі.

Увечері 8 березня 2017 року, коли підприємець, повертався з родиною додому та зупинив машину біля шлагбауму, кілер здійснив у нього вісім прицільних пострілів. Від отриманих вогнепальних поранень чоловік помер на місці. Двоє його малолітніх дітей, які також перебували в автомобілі, з пораненнями коліна та кисті були госпіталізовані.

"За результатами відпрацювання різних версій замовного вбивства правоохоронці ідентифікували особу кілера. Ним виявися громадянин рф, уродженець Грозного (Столиця Чеченської республіки рф, - ред.). Також встановлено його причетність до інших тяжких та особливо тяжких злочинів, вчинених у 2015 році в місті Києві пов’язаних з розбоєм, незаконним позбавленням волі особи та вимаганням грошових коштів. В ході досудового розслідування йому повідомлено про підозру в умисному вбивстві, вчиненому на замовлення, розбої, незаконному позбавленні волі людини та вимаганні.", - наголошують у Офісі генерального прокурора.

Олександр Ряжев був відомий в Одесі як власник ресторану "Зебра" та однойменного пляжного комплексу на 10-й станції Великого Фонтану. 

Зазначимо, нещодавно правоохоронці Миколаївщини затримали мешканця Одеської області за підозрою у незаконному переправленні військовозобов’язаних через державний кордон України.

У серпні співробітники Департаменту стратегічних розслідувань повідомили про підозру у зловживанні службовим становищем голові однієї з районних адміністрацій Одеси.

Поліцейські та прокурори Чорноморської окружної прокуратури повідомили про підозру та взяли під варту 75-річного мешканця Одеси, якого підозрюють у наданні хабаря слідчому одного з районних відділів поліції в Одеській області.

Поділитися