08 вересня 2022 р. 17:55

Справу шахраїв, що намагалися вкрасти приміщення "Чоразморшляху", скерували до суду

Справу шахраїв, що намагалися вкрасти приміщення "Чоразморшляху", скерували до суду

Прокурори Одеської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно двох учасників організованої злочинної групи за фактом шахрайського заволодіння нерухомим майном, із використанням підроблених документів, на загальну суму понад 67 млн гривень.

Як повідомили у пресслужбі Одеської обласної прокуратури, слідчі наполягають, що двоє зловмисників разом з поплічником, який наразі у розшуку, підробили документи та заволоділи низкою земельних ділянок та будівель в Одесі з метою подальшого їх продажу.

За такою схемою спільники заволоділи нежитловими приміщеннями площею 1 тис. 119,1 м кв. по вул. Приморській державного підприємства "Чорноморсько-Азовське виробничо-експлуатаційне управління морських шляхів" вартістю понад 45 млн грн, приміщенням по вул. Палубній площею 678,7 м кв. вартістю 850 тис грн та приміщеннями площею 345,9 м кв. по вул. Саксаганського, що розташовані на земельній ділянці загальною площею 5640 м кв. вартістю майже 21 млн гривень.

Під час спроби продати останній об’єкт нерухомості шахраї були викриті правоохоронцями.

Наразі обвинувачені перебувають під вартою.

Слід зазначити, що прокурори також скерували до суду обвинувальний акт стосовно держреєстратора, який, на думку слідства, сприяв ділкам у переоформленні одного з вищезазначених об’єктів.

Так, у 2019 році реєстратор на підставі підробленого договору купівлі-продажу, нібито укладеного між держпідприємством та товариством, техпаспорту та акту приймання-передачі будівель, незаконно змінив інформацію, що оброблюється в автоматизованій системі Держреєстру речових прав на нерухоме майно, та позбавив права власності ДП "Чорноморсько-Азовське виробничо-експлуатаційне управління морських шляхів" на об’єкти нерухомого майна по вул. Приморській.

Наразі усе майно повернуто законним власникам.

Поділитися