21 липня 2022 р. 08:47

Поліція вважає вибух в порту Рені порушенням вимог пожежної безпеки

Поліція вважає вибух в порту Рені порушенням вимог пожежної безпеки

Слідчі Ізмаїльського відділу поліції в Одеській області розпочали провадження через вибух цистерн з пальним в порту Рені, внаслідок якого загинула людина. 

Як повідомили у пресслужбі поліції Одеської області, наразі правоохоронці шукають винуватців у порушенні встановлених законодавством вимог пожежної або техногенної безпеки - саме так кваліфікували цю подію слідчі.

Ще одного постраждалого від цієї пожежі - працівника порту, з опіками 70% тіла спочатку відвезли до реанімаційного відділення Ренійської центральної міської лікарні, а потім транспортували в Одеський опіковий центр. 

На ранок 20 липня його стан оцінювався як важкий. 

Трагедія сталася о 21:23 19 липня, встановлено займання трьох автоцистерн з паливо-мастильними матеріалами.

Раніше СБУ почала провадження за фактом порушення законів та звичаїв війни через ракетний обстріл мирних мешканців та цивільних об’єктів в Одеській області.

18 липня ворожа російська авіація об 11:00 нанесла ракетний удар по території Одеської області.

16 липня росіяни нанесли ракетний удар по Одесі, в результаті чого на складі виробничо-торгівельної компанії спалахнула пожежа. Через обстріл Одеси розпочато кримінальне провадження за фактом порушення законів та звичаїв війни.

15 липня, в ОК "Південь" повідомили, що противник здійснив спробу добити залишки техніки, які покинув на острові Зміїний в Одеській області.

Поділитися