05 серпня 2022 р. 18:51

Одеські військові прокурори оголосили про підозру колишньому українському боцману

Одеські військові прокурори оголосили про підозру колишньому українському боцману

Працівники Державного бюро розслідування під процесуальним наглядом Одеської спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Південного регіону повідомили про підозру у державній зраді колишньому старшому боцману великого розвідувального корабля "Славутич".

Як повідомили в ДБР, у 2014 році, після захоплення окупантами у Севастополі військової частини фігуранта, моряк добровільно перейшов на бік ворога та присягнув на вірність агресору.

Наразі зрадник служить на ракетному фрегаті "Адмірал Ессен" у складі 30 дивізії надводних кораблів чорноморського флоту збройних сил рф.

Слідчі ДБР зібрали достатньо доказів та заочно повідомили зраднику про підозру у державній зраді (ч. 1 ст. 111 КК України).

Йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі до 15 років.

Раніше аналогічні підозри оголосили капітану І рангу військової частини, що дислокувалась в Автономній Республіці Крим. У 2014 році під час російської окупації та блокування підводного човна "Запоріжжя" командир здав єдину українську субмарину без бою.

Також оголошено підозру капітану 2 рангу військової частини, що дислокувалась в Автономній республіці Крим, а нині командиру російського фрегата "Адмірал Макаров".  У 2014 році він зрадив присязі та залишився у захопленій російськими окупантами частині, відмовившись передислоковуватися до Миколаївської області. Вінничанин присягнув збройним силам рф та продовжив службу в російському чорноморському флоті.

Служба безпеки України провела масштабну спецоперацію, в ході якої нейтралізувала розгалужену агентурну мережу федеральної служби безпеки російської федерації у Києві, Харкові, Одесі, Запоріжжі, а також у Дніпропетровській і Вінницькій областях.

Поділитися