29 вересня 2022 р. 14:22

СБУ Одещини підозрює ексміліціонера з Донеччини у співпраці із ворогом та катуванні людей

Фото: СБУ

(Фото: СБУ)

Співробітники Управління Служби безпеки України встановили та заочно повідомили про підозру колишньому співробітнику ГУ МВС України в Донецькій області за фактом державної зради та порушення законів та звичаїв війни.

Як повідомили у СБУ, за даними слідства, ексміліціонер з Маріуполя, який звільнився з правоохоронних органів у 2014 році, добровільно перейшов на біг ворога та вступив на службу до військового підрозділу зс рф з початку повномасштабного вторгнення країни-агресора на територію України.

Приїхавши на Херсонщину разом з військовими рф, обійняв посаду заступника так званого "коменданта" - начальника "гарнізону" російських окупаційних військ, який дислокувався на території смт Лазурне Скадовського району. До підпорядкування так званої «комендатури» увійшли населені пункти Лазурне, Приморське, Круглоозерка, Залізний Порт і територія Чорноморського біосферного заповідника.

ФОТО: СБУ

Зрадник схиляв до співпраці з окупаційною владою рф представників українських державних органів та органів місцевого самоврядування, які знаходились на тимчасово окупованій території Херсонської області. Спільно з іншими представниками збройних сил, спецслужб, правоохоронних органів рф катував та залякував людей, незаконно захоплював нерухомість та скоював інші злочини, пов’язані з порушенням законів та звичаїв війни.

Так, на початку квітня підозрюваний разом з військовими держави-агресора затримали голову однієї з селищних рад Скадовського району та місцевого підприємця для одержання інформації щодо проукраїнських активістів, місцевих мешканців, які можуть співпрацювати і надавати інформацію співробітникам СБУ, та подальшого схилення до співпраці.

Тривалий час чоловіків утримували в підвалі пансіонату, де систематично били, погрожували розправою та здійснювали постріли над головою, імітуючи страту.

Раніше прокурори Ізмаїльської окружної прокуратури скерували до суду два обвинувальних акти стосовно двох мешканців Ізмаїльського району за фактами колабораційної діяльності.

Служба безпеки повідомила про викриття на Одещині російського агента, який розвідував місця дислокації та переміщення Сил оборони України на півдні регіону.

Представники Служби безпеки України затримали в Одесі представника правоохоронних органів та двох учасників злочинного угруповання за скоєння грабежу, вчиненого в особливо великих розмірах та в умовах воєнного стану.

Поділитися