15 листопада 2022 р. 13:52

НАБУ оголосило в розшук одеського бізнесмена Олександра Грановського

НАБУ оголосило в розшук одеського бізнесмена Олександра Грановського

Національне антикорупційне бюро України оголосило в розшук колишнього народного депутата та бізнесмена Олександра Грановського

Як зазначається в повідомленні НАБУ, його вважають організатором корупційної схеми, через яку Одеському припортовому заводу нанесли шкоду на сумму 93,3 мільйони гривень.

"Грановський Олександр Михайлович, 25 грудня 1979 року народження, підозрюється у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 27, ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 364 КК України", - йдеться в повідомленні.

Тобто, екснардепа підозрюють у співучасті в групі, яка причетна до зловживання владою або службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки. В разі, якщо суд доведе його провину, бізнесмену загрожує позбавлення волі на строк від трьох до шести років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, зі штрафом від п’ятисот до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.  

У жовтні 2022 року детективи Національного антикорупційного бюро України оголосили політику та бізнесмену підозру в організації злочинної схеми.

У березні 2020 року слідчі повідомили про підозру чотирьом учасникам злочинної схеми - заступникові директора та начальникові відділу Одеського припортового заводу, власникові компанії-нерезидента учасниці корупційної схеми, а також довіреній особі народного депутата. 

Олександр Грановський також відомий тим, що у у листопаді 2016 року колишній президент Грузії та ексголова Одеської області Міхеіл Саакашвілі звинуватив його та Ігоря Кононенко у тому, що ті за вказівкою президента Петра Порошенка займаються підготовкою питання позбавлення політика громадянства України. 

А у грудні 2016 року депутат-втікач та підприємець Олександр Онищенко заявив, що брав участь у підкупі голосів депутатів Верховної Ради для Петра Порошенка разом з Ігорем Кононенком та Олександром Грановським. Останній спростував ці звинувачення, заявивши, що ніколи не спілкувався з Онищенко особисто, а отже й справами останнього не цікавився.

Поділитися