09 вересня 2022 р. 11:37

Гранатометника "днр" засудили на 15 років за державну зраду

Фото: Одеська обласна прокуратура

(Фото: Одеська обласна прокуратура)

Суд в Одесі засудив уродженця Одеської області до 15 років ув'язнення за участь у терористичній організації та державну зраду з конфіскацією майна.

Про це повідомили у пресслужбі Одеської обласної прокуратури. 

Прокурори в суді довели, що у травні 2014 року чоловік приєднався до терористичної організації "днр" та майже 8 років чинив збройний опір українським правоохоронцям і військовослужбовцям ЗСУ, задіянним у проведенні антитерористичної операції.

У подальшому, засуджений з 24 лютого 2022, перебуваючи на посаді гранатометника у складі бойового підрозділу 11 окремого мотострілецького полку "днр", брав участь у бойових діях проти військовослужбовців Збройних Сил України на території Донецької області.

Зокрема, він здійснював протистояння Збройним силам України у населених пунктах: Прохорівка, Кам'янське, Сонячне, Хлібодарівка, Донецьке, Вільне, Ближне, Бугаз, Новотроїцьке, Оленівка та Березове на Донеччині.

При цьому, брав участь у зайнятті і окупації вказаних населених пунктів. Внаслідок бойових зіткнень із підрозділами української армії  його було взято в полон.

У серпні Служба безпеки України повідомила про підозру уродженцю Одещини, обвинуваченому в участі у терористичній організації, ще й у державній зраді.

Суди Одеси вже виносили схожі вироки.

Так Приморський районний суд Одеси у липні засудив до 15 років позбавлення волі із конфіскацією усього наявного майна громадянина, за участь у терористичній організації. А у червні цей ж суд визнав мешканця Біляївського району винними у сприянні діяльності терористичної організації та незаконному поводженні з вогнепальною зброєю і вибуховими речовинами та засудив до 8 років ув’язнення з конфіскацією майна.

Усіляким колаборантам суди також виносять вироки, наприклад, все той ж Приморський визнав винною уродженку Березівки у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України, діях, спрямованих на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади та у виправдовуванні російської агресії та засудив на три роки.

Поділитися