11 червня 2022 р. 13:18

Ексголову Кілійської РДА підозрюють у виділенні землі заповідника під дачне будівництво

Фото: ГУ НП в Одеській області

(Фото: ГУ НП в Одеській області)

Правоохоронці Одещини притягують до відповідальності колишнього голову Кілійської райдержадміністрації за зловживання службовим становищем, що завдало державі збитки на загальну суму більше трьох мільйонів гривень.

Про це повідомляють пресслужби Нацполіції та Одеської обласної прокуратури.

Так, за даними слідства, посадовець передав близькому колу осіб у приватну власність шість земельних ділянок Ізмаїльського лісового господарства для індивідуального дачного будівництва. Проєкти землеустрою на земельні ділянки не розроблялись, а розпорядження про передачу земель підписано «заднім» числом, до присвоєння кадастрових номерів таким ділянкам.

Таким чином були відчужені шість тисяч квадратних метрів землі природно-заповідного фонду на загальну суму понад три мільйона гривень. Одна з ділянок дісталася матері чиновника.

Правоохоронці повідомляють, що це лише один з епізодів по масштабному розкраданню земель, які є територією Дунайського біосферного заповідника.

Одеською обласною та Ізмаїльською окружною прокуратурами вже передано на розгляд Кілійського районного суду 28 позовів за аналогічними фактами незаконного відчуження земель лісогосподарського призначення.

Наразі колишній голова району перебуває під вартою.

Нагадаємо, депутату Одеської обласної ради, якого викрили на одержанні 120 тис. гривень неправомірної вигоди, обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із альтернативою внесення понад 992 тис. гривень застави.

Також працівники поліції затримали головного спеціаліста одного з управлінь Одеської міськради під час одержання неправомірної вигоди.

Поліцейські затримали групу посадовців Одеської міської ради, яких підозрюють у здирництві та отриманні хабарів за непроведення демонтажу рекламних об’єктів в місті.

Правоохоронці затримали заступника начальника відділу поліції Одещини під час отримання ним 2 тисяч доларів США.

Поділитися