11 листопада 2022 р. 14:25

ДБР оцінило товари в безхазяйних контейнерах на Одеській митниці в півтора мільярди

Фото: ДБР

(Фото: ДБР)

Працівники Державного бюро розслідувань завершили облік прихованих від розмитнення товарів на Одеській митниці, які знайшли у жовтні.

Про це повідомили у пресслужбі ДБР.

Усі заходи відбувалися в рамках рішень президента України та Ради національної безпеки й оборони щодо протидії контрабанді та наповнення державного бюджету України.

За попередніми оцінками, вартість товару складає щонайменше 1,5 мільярди гривень. Йдеться про 133 контейнери з товарами, термін розмитнення яких сплив, що виявили працівники ДБР 18 жовтня на Одеській митниці .

Під час обшуків на території контейнерних терміналів, слідчі ДБР знайшли гелікоптер, елітні автомобілі, техніку, величезні партії взуття, у тому числі брендового, будівельні матеріали та устаткування.

"Впродовж тривалого часу посадовці митниці не вжили жодних заходів щодо передачі виявленого товару уповноваженим органам для їх реалізації та направлення коштів у дохід держави. Ймовірно, йдеться про схему ухиляння від сплати податків, що призводить до втрати бюджетом значних коштів. Документи на виявлені товари відсутні, як і відомості щодо більшості їхніх власників. Однак деякі підприємці, дізнавшись про обшуки та відреагувавши на заклик ДБР, виявили бажання повернути товар, сплативши відповідні штрафні санкції та митні збори", - зазначили в Бюро.

 

Поділитися