24 грудня 2021 р. 16:07

Антикорупційний суд почне розгляд справи колишнього головного поліцейського Одеси у січні

Антикорупційний суд почне розгляд справи колишнього головного поліцейського Одеси у січні

Вищий антикорупційний суд призначив до розгляду справу за обвинуваченням колишнього начальника Головного управління Національної поліції в Одеській області Дмитра Головіна, його заступника Костянтина Гейка та ще двох осіб у заволодінні контрафактними цигарками на суму понад 13 мільйонів гривень.

Таке рішення 23 грудня ухвалила колегія суддів ВАКС.

Наступне засідання суду заплановано 26 січня. Також суд продовжив на 60 діб строк дії обов'язків, покладених на ще одного фігуранта справи - Валерія Капітанчука.

За обвинуваченого внесли заставу і він вийшов із СІЗО під обов'язки, серед яких здача закордонних паспортів і носіння електронного браслету.

У зв'язку з наближенням дати завершення дії обов'язків прокурор САП просив їх продовжити на два місяці. Судді клопотання задовольнили частково, скасувавши обов'язок носити електронний браслет, оскільки вільного для Капітанчука так і не знайшли.

Нагадаємо, у вересні колегія суддів Вищого антикорупційного суду змінила запобіжний захід колишньому начальнику Головного управління Нацполіції в Одеській області, генералу поліції третього рангу Дмитру Головіну.

Раніше Вищий антикорупційний суд України застосував запобіжний захід у вигляді тримання під вартою одному з фігурантів справи, за якою обвинувачують, зокрема, начальника ГУ Нацполіції в Одеській області Дмитра Головіна, його першого заступника та двох керівників приватних компаній.

Національне антикорупційне бюро України та Спеціалізована антикорупційна прокуратура скерували до суду обвинувальний акт стосовно колишнього начальника Головного управління Національної поліції в Одеській області Дмитра Головіна, якого обвинувачують у привласнені майна.

Слідство встановило, що керівники приватних компаній у змові з екскерівниками Нацполіції Одещини у 2018 році незаконно заволоділи великою партією контрафактної тютюнової продукції, яка мала статус речових доказів у кримінальному провадженні, що розслідували слідчі ГУ НП Одеської області. Після чого випустили її в незаконний обіг. Йдеться про партію обсягом у сім морських контейнерів, вартість яких, за результатами експертизи, перевищує 13 мільйонів гривень.

В липні 2019 року НАБУ та САП повідомили зазначеним чотирьом особам про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч.5 ст.191 Кримінального кодексу України («Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем»).

У червні Вищий антикорупційний суд пришвидшив передачу до суду кримінального провадження за підозрою колишнього начальника Головного управління Національної поліції в Одеській області Дмитра Головіна, його експершого заступника Костянтина Гейка та бізнесмена Олександра Чудакова у причетності до заволодіння цигарками.

Поділитися