19 серпня 2020 р. 12:44

Суд передав одеський стадіон «Чорноморець» під управління національного агентства

Суд передав одеський стадіон «Чорноморець» під управління національного агентства

Шевченківський районний суд міста Києва задовольнив клопотання прокурора та передав нещодавно проданий з аукціону одеській стадіон «Чорноморець» в управління Національному агентству України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів.

Як повідомляється в ухвалі суду, клопотання мотивоване тим, що співробітники Офісу Генерального прокурора та прокуратури міста Києва підозрюють службових осіб Фонду гарантування вкладів фізичних осіб у зловживанні службовим становищем та продажу нежитлових будівель центрального стадіону «Чорноморець» з порушенням процедури та за зниженою вартістю, чим державі спричинено тяжкі наслідки. 

«31 липня слідчий суддя Шевченківського районного суду міста Києва наклав арешт на стадіон «Чорноморець», що на праві приватної власності належать «Allrise Capital INC.».

Тому, з метою забезпечення збереження речових доказів та збереження їхньої економічної вартості, виникла необхідність у отриманні рішення слідчого судді про передачу Національному агентству України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів, для здійснення заходів з управління вказаними арештованими правами вимоги», - йдеться в ухвалі.

Нагадаємо, американська компанія Allrise Capital - новий власник стадіону  «Чорноморець» - заявила, що зобов’язується зберегти стадіон як об’єкт спортивної інфраструктури України, заробляти планують, зокрема, від проведення матчів, продажу квитків та організації подій.

Нагадаємо також, що комплекс будівель та споруд, які купила Allrise Capital, окрім самої футбольної арени, включає зокрема і готель загальною площею 9 тис. 817 квадратних метрів. 

Раніше Фонд гарантування повідомив, що 16 липня було підписано угоду купівлі-продажу одеського стадіону «Чорноморець».

Відповідний аукціон відбувся в травні. Переможець запропонував 193,8 мільйони гривень. Після того як 21 спроба продати стадіон виявилася вдалою, виникли проблеми - слідчий суддя Шевченківського районного суду 11 червня наклав арешт на одеський стадіон «Чорноморець». Фонд гарантування вкладів оскаржував це рішення судді. 

Перед продажем фонд повідомляв, що спосіб переведення стадіону «Чорноморець» у заставу за кредитами в АТ «Імексбанк» і подальші судові позови навколо нього обумовили складність продажу цього об’єкту. 

Поділитися