17 червня 2020 р. 14:49

СБУ повідомила про викриття чергової оборудки з землею з боку посадовців Затоківської селищної ради

СБУ повідомила про викриття чергової оборудки з землею з боку посадовців Затоківської селищної ради

Головному інженеру з технічного нагляду, колишньому тимчасово виконуючому обов’язки голови селищної ради Затоки та директору будівельної компанії оголошено про підозри. 

Як повідомили у пресцентрі Служби безпеки України, цього разу посадовців селищної ради підозрюють у привласненні коштів, виділених на укріплення берегової лінії. 

За версією досудового слідства, оборудку організували службові особи, які вже фігурують у кількох кримінальних провадженнях через масштабні зловживання. У 2019 році вони уклали з фірмою, яка належить родичці одного з них, договір на здійснення капітального ремонту берегозахисної споруди. Підписання контракту відбулося із грубими порушеннями - без проєкту та відповідної технічної документації. Крім того, підрядник взагалі не мав ліцензії на здійснення такого виду робіт. Загальна сума договору становила майже 1,5 мільйона гривень. Більшу половину з цих грошей змовники привласнили чрез внесення до актів робіт недостовірних відомостей щодо їх вартості та обсягів.

У межах розпочатого кримінального провадження правоохоронці провели 3 обшуки за місцями проживання фігурантів справи. Вилучено звітність, фінансово-бухгалтерські документи та інші матеріали, які доводять незаконні оборудки.

Нагадаємо, Служба безпеки України заявила, про викриття розтрати бюджетних коштів, виділених на капітальний ремонт житлового будинку в Затоці Одеської області.

У квітні співробітники Служби безпеки України обшукали офіси комунального підприємства в селищі Затока та оголосили підозру його керівникові у привласненні майна в особливо великих розмірах. 

У лютому у посадових осіб Затоківської селищної ради провели обшуки у рамках кримінального провадження щодо розтрати бюджетних коштів. Обшуки проводила прокуратура Одещини спільно зі слідчими Білгород-Дністровського відділу поліції за оперативного супроводу працівників УСБУ в Одеській області. Правоохоронці розслідують факт можливої розтрати коштів, виділених на будівництво очисних споруд на території селища.

22 лютого Київський районний суд відсторонив від посади виконуючого обов'язки голови селищної ради Затоки В'ячеслава Бокія, якого підозрюють у розтраті майна, а також у службовій фальсифікації.

12 червня депутати Затокської селищної ради зібралися на сесію і обрали нового секретаря ради замість відстороненого В'ячеслава Бокого.

Поділитися