30 серпня 2020 р. 19:48

Поліція затримала шістнадцятьох громадян, які напали на копів та учасників маршу рівності

Поліція затримала шістнадцятьох громадян, які напали на копів та учасників маршу рівності

Під час акції на підтримку квір-культури група їхніх противників у натовпі розпилила газ та закидала людей яйцями.

Як повідомили у пресслужбі Головного управління Нацполіції в Одеській області, в результаті неправомірних дій молодиків до медичного закладу доставили двох поліцейських.

Зараз у всіх правопорушників у територіальному відділі поліції відбирають пояснення. Відносно них будуть складені протоколи за статтями 173 (Дрібне хуліганство) та 185 (Злісна непокора законному розпорядженню або вимозі поліцейського, члена громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону, військовослужбовця) Кодексу України про адміністративні правопорушення. Також вирішується питання про внесення відомостей до ЄРДР за ст. 345 (Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) Кримінального кодексу України. 

Слово «квір» (queer) походить з англійської і має кілька значень: 1) дивний, ексцентричний, незвичайний; 2) сумнівний; підозрілий; 3) гомосексуальний. 

Слово «квір» використовують як синонім поняття «представник ЛГБТ-спільноти», або ж вживати щодо людей, які не хочуть ідентифікувати себе з конкретною статтю чи сексуальністю. В останньому випадку ідентифікація квір-людини виходить за рамки бінарності «чоловік - жінка».

ФОТО: od.npu.gov.ua, ІзбирКом

ВІДЕО: Sergey Liashonok.

Нагадаємо, Громадська організація "Інститут масової інформації" провела дослідження у 10 регіонах України для оцінки уникання засобами масової інформації мови ворожнечі в новинах, та виявила що лідерами в використанні мови ворожнечі є ЗМІ Одеси та Львова. 

Поділитися