20 грудня 2020 р. 14:05

Одеського нотаріуса підозрюють у незаконній «зміні» ректора медичного університету

Одеського нотаріуса підозрюють у незаконній «зміні» ректора медичного університету

Офіс Генерального прокурора повідомив про підозру нотаріусу Одеського міського нотаріального округу за фактом несанкціонованих дій з інформацією, яка оброблюється в автоматизованих системах.

Як повідомили у пресслужбі Офісу, нотаріус, маючи доступ до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, внесла зміни щодо керівника Одеського національного медичного університету, визначивши виконуючим обов’язки ректора цього університету особу, яка не була визначена Міністерством охорони здоров’я України, тобто не мала права займати вказану посаду.

При цьому нотаріуc знала, що подані їй документи для внесення змін до відомостей про юридичну особу, що не пов’язані зі змінами в установчих документах, суперечать вимогам Конституції та законів України, а також статуту Одеського національного медичного університету.

Нагадаємо, професор Валерій Запорожан переміг на виборах ректора Одеського національного медичного університету. Після підрахунку голосів з'ясувалося, що його підтримали 812 виборців (78,4%), про це повідомили на сайті вузу.

Раніше Міністр охорони здоров'я Максим Степанов підписав розпорядження про проведення конкурсу на посаду ректора Одеського національного медичного університету.

У квітні 2020 виконуючим обов'язки ректора Одеського національного медичного університету МОЗ призначило Руслана Вастьянова, який до цього обіймав посаду завідувача кафедрою загальної і клінічної патологічної фізіології цього навчального закладу.

У липні 2018 року Уляна Супрун, яка виконувала обов'язки Міністра охорони здоров'я, звільнила ректора Одеського медуніверситету Валерія Запорожана. Причиною його звільнення стало те, що Запорожан відмовився пустити комісію МОЗ та надати їй необхідні документи для перевірки.

Сам Запорожан пішов на лікарняний і подав до суду на Міністерство охорони здоров'я. При цьому він призначив в.о. керівника університету чинного проректора Юрія Бажора. Міністерство призначило в.о. ректора Одеського національного медичного університету Костянтина Аймедова.

Пізніше керівники з боку прихильників Запорожана і міністерства змінювалися. А в вузі почався затяжний конфлікт.

Поділитися