06 серпня 2023 р. 11:27

У Молдові зійшли з рейок вагони із зерном, що прямували на Одещину

Фото: Слово і Діло

(Фото: Слово і Діло)

Шість вагонів із зерном, що у поїзді з 61 вагоном прямував до українського річкового порту в Одеській області, зійшли з рейок у суботу в Молдові.

За попередніми данними, це сталося через сильну спеку, яка послабила рейки, передає Reuters.

"Попередня причина аварії - надзвичайно висока температура, через яку рейки втратили міцність", - цитує видання залізницю Молдови.

Повідомляється, що шість вагонів із зерном зійшли з рейок, коли поїзд прямував на ділянці лінії Кульма-Чадир-Лунга до Рені.

Даних про постраждалих немає.

Між тим Кабінет міністрів України на засіданні 4 серпня змінив межі акваторії морського порту Усть-Дунайськ.

Уряд зробив це з метою збільшення обсягів перероблювання вантажів у морських портах Дунайського регіону у період воєнного стану.

Також раніше повідомлялося, що атака порту Ізмаїл в Одеській області російськими дронами, 2 серпня, призвела до подорожчання зерна на світових біржах.

Ціни на пшеницю в Чикаго спочатку підскочили на 4%, а потим ще на 2,5% оскільки трейдери стурбовані ударом по світовому постачанню, адже Україна є одним із провідних світових експортерів продовольства.

Порт через річку від Румунії, що є членом НАТО, служив основним альтернативним маршрутом для експорту зерна з України після того, як росія відновила фактичну блокаду українських чорноморських портів у середині липня.

Кирилл Бойко

Поділитися