17 грудня 2023 р. 15:42

Експерти ООН розробили рекомендації з енергоефективності для лікарень Одещини

Фото: Міністерство енергетики

(Фото: Міністерство енергетики)

Експерти програми розвитку Організації Об'єднаних Націй провели енергоаудит 26 українських лікарень Київської, Одеської, Житомирської та Волинської областей і розробили для них рекомендації з енергоефективності.

Про це повідомили у пресслужбі Міністерства енергетики України.

Також, за даними міністерства, до України незабаром надійде партія сонячних панелей, наданих італійською компанією ENEL у межах ініціативи Європейської Комісії для забезпечення стабільним електропостачанням українських лікарень. 

Це обладнання й буде встановлено у лікарнях, де був енергоаудит. 

"У межах проведених експертами програми розвитку досліджень, серед яких збір даних про споживання електроенергії та комплексні обстеження будівель, було розроблено рекомендації з енергоефективності. Запропоновані рішення покликані забезпечити 26 лікарень та їх понад 46 тисяч пацієнтів щорічно стабільним та автономним постачанням енергії. За попередніми оцінками, надані партнерами сонячні енергетичні системи можуть потенційно зменшити загальне споживання електроенергії для 26 об'єктів на 25%", - йдеться в повідомленні.

Всього передбачається передача Україні 5,7 тисячі одиниць відповідного обладнання.

На думку міністра енергетики Германа Галущенка, встановлення сонячних панелей на об’єктах цивільної інфраструктури дозволить забезпечити автономне і стабільне енергопостачання споживачів навіть в умовах ворожих атак на об’єкти української енергосистеми.

Зазначимо, що сили протиповітряної оборони знищили під час нічної атаки 12 грудня росіян п'ять безпілотних летальних апаратів типу Shahed-131/136.

Зазначимо, що вночі з 1 на 2 грудня росіяни атакували Одеську область 11 безпілотними летальними апаратами типу Shahed-136/131. 

Тоді сили протиповітряної оборони спромоглися знищити 10 безпілотників. Однак все одно трапилося влучання в інфраструктурний об'єкт.

Атака російських безпілотних летальних апаратів Shahed-131/136 вночі 18 листопада завершилася влучанням в об'єкт енергетичної інфраструктури в Одеському районі. 

Утім це не вплинуло на стабільність енергосистеми.

Кирило Бойко

Поділитися