26 серпня 2022 р. 11:21

Прогнози щодо втрат бюджету Одеси через війну покращилися майже вдвічі

Фото: Одеська міська рада

(Фото: Одеська міська рада)

Дефіцит міського бюджету складає близько 1 мільярд гривень.

Про це сказав мер Одеси Геннадій Труханов в інтерв’ю італійській газеті Corriere della Sera.

"У березні-квітні цього року ми прогнозували, що через повномасштабне вторгнення рф бюджет міста недоотримає близько 1.8 мільярдів гривен. Станом на сьогодні я можу сказати, що прогноз зменшився до приблизно 1 млрд. Це свідчить про те, що економіка міста тяжко, але працює", - сказав Труханов.

Згідно зі звітом про виконання бюджету міста за перше півріччя, який ухвалив вчора, 25 серпня, Виконавчий комітет Одеської міської ради, бюджет Одеси на 2022 рік у першому півріччі сягнув 6 мільярдів 138,5 мільйонів або на 47,9% від затверджених річних планових показників на 2022 рік.

До загального фонду бюджету Одеської міської територіальної громади (без урахування трансфертів) за січень – червень 2022 року надійшло 4 млрд 615 млн 846,3 тис. грн або 98,5% від планових показників, недоотримано 71 млн 382,7 тис. грн. 

"Вже у березні 2022 року затверджені планові показники по надходженню доходів до загального фонду бюджету Одеської міської територіальної громади (без урахування трансфертів) були невиконані на 28%, у квітні невиконання склало 31,5%. В абсолютній сумі до загального фонду бюджету Одеської міської територіальної громади (без урахування трансфертів) у березні – квітні 2022 року не надійшло 539 млн 488 тис. грн. У травні – червні 2022 року затверджені планові показники по надходженню доходів до загального фонду бюджету Одеської міської територіальної громади (без урахування трансфертів) були виконані, але це не дозволило забезпечити виконання затверджених планових показників І півріччя 2022 року", - йдеться в документі.     

Corriere della Sera - італійська щоденна газета. Видається в Мілані з 5 березня 1876 року.

Раніше Комісія з питань планування, бюджету та фінансів Одеської міської ради спрогнозувала, що обсяг місцевого бюджету суттєво зменшиться, за оптимістичними розрахункам на 20-25%.

Виконком Ізмаїльської міськрад провів роботу з неплатниками плати за оренду землі. Ці надходження також один із напрямків поповнення місцевої казни. 

Поділитися