02 квітня 2021 р. 21:09

Винзавод на Французькому бульварі в Одесі залишиться за старим власником

Винзавод на Французькому бульварі в Одесі залишиться за старим власником

ПрАТ «Одесавинпром» погодилося сплачувати за оренду єдиного майнового комплексу виноробного заводу на Французькому бульварі в Одесі ціну, яку запропонувало товариство з обмеженою відповідальністю «Промислово-Будівельна група "Еталон Буд"», тож залишається орендарем цього комплексу.

Про це повідомив голова Фонду державного майна в Одеській області Олександр Славський. 

За його словами, справа в тому, що за законом, чинний орендар об'єкту, що виставляється на аукціон, а ним було ПрАТ, має пріоритетне право: протягом 3 робочих днів погодитись на нову ціну, і тоді фонд зобов'язаний укласти договір саме з ним.

При цьому він зазначив, що  істотні умови для будь-якого орендаря цього об’єкту – зберегти культурні пам’ятки та профіль підприємства – виробництво виноградних вин. Іншої діяльності тут бути не може. Тож навіть якщо орендарем стало б товариство з обмеженою відповідальністю «Промислово-Будівельна група "Еталон Буд"», то знести корпуси заводу та побудувати тут багатоповерхівки компанія не мала б права. А також Олександр Славський зазначив, що договір оренди не передбачає викупу об'єкту. 

Нагадаємо, Фонд державного майна України провів аукціон з продовження договору оренди єдиного майнового комплексу ПрАТ «Одесавинпром» на Французькому бульварі в Одесі.  

Між тим у фонді держмайна виставляючи об'єкти на аукціон зазначали, що ПрАТ «Одесавинпром» входить до переліку об’єктів малої приватизації, а короткострокова оренда дасть змогу потенційному покупцю ближче ознайомитись з об’єктом і прийняти для себе більш виважене рішення про оптимальну купівельну ціну.

У вересні 2020 року Фонд державного майна повідомив, що готується виставити на приватизацію майновий комплекс Одеського заводу шампанських вин на Французькому бульварі в Одесі.

У листопаді 2016 року Кабінет Міністрів України зареєстрував у Верховній Раді України законопроєкт «Про демонополізацію та впровадження ринкових засад функціонування спиртової галузі», який дозволить продати ряд винзаводів в Одеській області.

 

Поділитися