20 серпня 2020 р. 15:37

Залізнично-поромний комплекс Чорноморського порту хочуть здати в концесію

Залізнично-поромний комплекс Чорноморського порту  хочуть здати в концесію

Державне підприємство «Адміністрація морських портів України» оголосило тендер для обрання компанії, яка підготує техніко-економічне обґрунтування та конкурсну документацію проєкту концесії залізнично-поромного комплексу державного підприємства «Морський торгівельний порт «Чорноморськ»».

За даними системи електронних закупівель Prozorro, йдеться також про відповідне майно державного підприємства, пов’язаного із цим комплексом.

Тендерні пропозиції будуть прийматися до 25 вересня, а аукціон запланований на 2 листопада. Очікувана вартість послуги - 22,9 млн грн (без ПДВ).

Роботи з підготовки ТЕО і конкурсною документацією повинні бути виконані до 31 грудня 2022 року.

Концесія — надання з метою задоволення громадських потреб уповноваженим органом виконавчої влади чи органом місцевого самоврядування на підставі концесійного договору на платній та строковій основі юридичній або фізичній особі (суб'єкту підприємницької діяльності) права на створення (будівництво) та (або) управління (експлуатацію) об'єкта концесії (строкове платне володіння), за умови взяття суб'єктом підприємницької діяльності (концесіонером) на себе зобов'язань по створенню (будівництву) та (або) управлінню (експлуатації) об'єктом концесії, майнової відповідальності та можливого підприємницького ризику.

Нагадаємо, Міністерство інфраструктури розглядає можливість оголошення в 2020 році інвестиційного конкурсу для передачі в концесію майна ДП «Одеський морський торгівельний порт» (ОМТП).

В листопаді минулого року Міністерство інфраструктури України заявило про плани передати готель «Одеса» на баланс Головного представництва Адміністрації морських портів України, в якому концентруються всі непрофільні активи філій АМПУ в портах, зокрема і пасажирський комплекс Одеського порту.

Поділитися