24 березня 2024 р. 13:35

Миколаївці виграли право будувати амбулаторію під Одесою за 22 мільйони

Фото: Вікіпедія

(Фото: Вікіпедія)

  Департамент капітального будівництва та дорожнього господарства Одеської обласної державної адміністрації провів закупівлю та обрав підрядника для будівництва Авангардівської амбулаторії загальної практики - сімейної медицини.

Про це йдеться в системі електронних закупівель Prozorro.

Аукціон відбувся у форматі відкритих торгів з особливостями та за участі двох компаній: товариства з обмеженою відповідальністю "Будівельна компанія "Інтербуд"  та товариства з обмеженою відповідальністю "Буд-Марка". 

Переможцем обрали ТОВ "Будівельна компанія "Інтербуд", яка погодилася працювати за 22 мільйона 498,4 тисячі гривень.

За даними сервіса YouControl, ТОВ "Будівельна компанія "Інтербуд" заснована у 2016році в Миколаєві. Власники миколаївці Вадим Драпезо та Михайло Мазур

Зазначимо, що це вже друга спроба обрати підрядника та побудувати амбулаторію. Вперше спробували обрати підрядника у червні 2020 року. Тоді переможцем обрали товариство з обмеженою відповідальністю "Містобудпроект-18". Воно погодилося працювати за 7 мільйонів 49 тисяч гривень.

 Але у липні з компанією угоду розірвали через невиконання підрядником зобов'язань за договором. Компанія отримала 3 мільйона 673,8 тисячі гривень.

Завершення будівництва заплановане на 31 серпня 2024 року.

Відкриті торги з особливостями передбачають, що майже всі строки коротші, ніж були у відкритих торгах відповідно до закону "Про публічні закупівлі". Тобто ця закупівля проходить значно швидше, ніж відкриті торги. Період подання пропозицій — сім календарних днів, період оскарження кваліфікації — п'ять календарних днів.  Часто під час таких торгів не відбувається аукціону, тож учасник не має конкурентів. 

Утім у 2022 році Кабінет Міністрів України тимчасово, на період дії правового режиму воєнного стану в Україні та протягом 90 днів з дня його припинення або скасування, змінив правила проведення торгів. Тож уряд тимчасово скасував електронні аукціони. Відтоді торги, що оголошені в Prozorro, можуть проводитися без аукціону. 

Кирило Бойко

Поділитися