22 листопада 2023 р. 17:39

Військова частина обрала підрядника для ремонту класу за 3 мільйони без аукціону

Фотоколаж: Інтент

(Фотоколаж: Інтент)

Військова частина в Одесі провела закупівлю для обрання підрядника, якому сплатять за поточний ремонт класу бойової підготовки та кімнати відпочинку будівлі.

Про це йдеться в повідомленні у системі електронних закупівель Prozorro.

Закупівлю провели у форматі відкритих торгів з особливостями тож конкурентів в товариства з обмеженою відповідальністю "Еталон — Спецбуд".

Компанія, після укладання угоди, має зробити ремонт до 27 грудня 2023 року й отримати за це 3 мільйони 13,4 тисячі гривень. 

За даними сервісу YouControl, ТОВ "Еталон — Спецбуд" зареєстроване у 2019 році в Києві. Власником та директором є Віктор Вігор.

Відкриті торги з особливостями передбачають, що майже всі строки коротші, ніж були у відкритих торгах відповідно до закону "Про публічні закупівлі". Тобто ця закупівля проходить значно швидше, ніж відкриті торги.

Період подання пропозицій — сім календарних днів, період оскарження кваліфікації - п'ять календарних днів. 

 Часто під час таких торгів не відбувається аукціону тож учасник не має конкурентів. 

Утім минулого року Кабінет Міністрів України тимчасово, на період дії правового режиму воєнного стану в Україні та протягом 90 днів з дня його припинення або скасування, змінив правила проведення торгів. 

Тож уряд тимчасово скасував електронні аукціони. Відтоді торги, що оголошені в Prozorro, можуть проводитися без аукціону.

У травні інша військова частина провела тендер для обрання підрядника, якому заплатять за капітальний ремонт будівлі казарми.

Закупівля проводилася у форматі відкритих торгів з особливостями, але в ній брали участь три компанії. Угоду уклали з товариством з обмеженою відповідальністю "Будівельно-монтажне управління №47".

Кирило Бойко

Поділитися