17 липня 2023 р. 20:23

Управління ДАБК дозволило капітальний ремонт трамвайної колії в центрі Одеси

Перехрестя, що ремонтуватимуть.  Фото: google.maps

(Перехрестя, що ремонтуватимуть. Фото: google.maps)

Консультативно-дорадча комісія Управління Державного архітектурно-будівельного контролю Одеської міської ради дозволили капітальний ремонт трамвайної колії на перетині вулиць Пантелеймонівська та Старопортофранківська.

Про це повідомив начальник управління Олександр Авдєєв

За його словами, замовником ремонту є комунальне підприємство "Одесміськелектротранс". Проєкт передбачає ремонт колії. Усі роботи планується провести в межах чинної смуги відводу, зі збереженням схеми руху трамваїв.

Капітальний ремонт включає: демонтаж рейок, стрілкових переводів та глухих перетинів з установкою стандартних стрілок. Будівництво заплановано в одну чергу. Робочим проєктом передбачено заходи щодо забезпечення вимог стосовно маломобільних груп населення.

Зазначимо, що 29 червня 2021 року комунальне підприємство провело спрощену закупівлю щодо цього ремонту й уклало угоду із товариством з обмеженою відповідальністю "Колійник К" до 31 грудня 2021 року товариство мало зробити ремонт за 3 мільйони 971 тисячу 625 гривень.

У зв’язку з веденням воєнного стану в Україні, сторони внесли зміни в угоду подовживши виконання робіт до  31 грудня 2023 року.

Кирилл Бойко

Поділитися