13 січня 2024 р. 14:33

На Одещині судитимуть двох рибалок, які завдали збитків державі на понад мільйон

Фото: Нацполіція в Одеській області

(Фото: Нацполіція в Одеській області)

На річці Турунчук в Одеській області чоловіки порушили правила рибальства та завдали збитків на понад мільйон гривень. Незаконно вони упіймали 340 раків.

Інформація про це з’явилася на сайті Нацполіції в Одеській області.

У листопаді минулого року під час патрулювання узбережжя водойми працівники сектору водної поліції виявили двох чоловіків з Роздільнянського та Одеського районів. На човні за допомогою ятерів рибалки виловили понад 340 одиниць раків.

Унаслідок незаконного водного промислу чоловіки заподіяли істотну шкоду водним біоресурсам України на загальну суму понад один мільйон гривень, що було підтверджено експертними висновками.

"Завдяки вчасному виявленню та припиненню правопорушення, ще живі раки були відпущені до водойми, а човен та ятери поліцейські вилучили як речові докази, - розповіли у поліції.

На рибалок склали адмінпротоколи, а прокуратури висунули фігурантам обвинувачення за ч. 1 ст. 249 Кримінального кодексу України, тобто у незаконному зайнятті водним добувним промислом, що заподіяло істотну шкоду. Правопорушникам загрожує покарання у вигляді штрафу від 17 до 51 тис. гривень або обмеження волі на строк до трьох років. Обвинувальний акт скеровано до суду.

(Фото: Нацполіція в Одеській області)

Раніше ми писали, в Одеській області повернули державі кошти, які незаконно витратив Нижньодністровський  природний парк. Мова йде про 4,4 млн грн, за які було придбано недобудову для офісу під виглядом повністю готової для експлуатації. Проте по факту вона була в аварійному стані.  

Суд зобовʼязав жінку, яка продала будівлю, повернути усі кошти державі. Крім того, на розгляді суду перебуває обвинувальний акт стосовно ексдиректора парка. Йому загрожує до 10 років увʼязнення.

Ірина Глухова

Поділитися