21 червня 2023 р. 16:57

На Миколаївщині почали залучати до адмінвідповідальності порушників заборони на продаж риби

Фото: Державна екоінспекція

(Фото: Державна екоінспекція)

На півдні України проводять заходи із контролю за місцями продажу водних біоресурсів. Продаж та вилов біоресурсів заборонено через екологічну небезпеку, що сталася у зв'язку з паводком.

Так, як повідомили 21 червня в пресслужбі Держекоінспекції Юго-Заходного округу, з метою запобігання ускладнення санітарно-епідеміологічної ситуації фахівці інспекції спільно з представниками Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області проводять заходи щодо перевірки дотримання вимог порядку збуту та розповсюдження водних біоресурсів на ринках та невстановлених місцях торгівлі міста Миколаєва та Миколаївської області.

20 червня за результатами виявлено факт незаконної реалізації водних біоресурсів – 3,7 кілограмів раків та 1,5 кілограма карпа. Складено протоколи за частиною 1 статті 88-1Кодексу України про адміністративні правопорушення. Водні біоресурси вилучено.


Фото: Державна екоінспекція 

Також 20 червня державними інспекторами з охорони навколишнього природного середовища здійснено заходи щодо контролю заборони на любительське рибальство на річці Інгул в районі Аляудського півострова.

Для запобігання ускладнення санітарно-епідеміологічної ситуації, з 15 червня по 1 липня на території Миколаївської області діє повна заборона любительського та промислового вилову водних біоресурсів в таких водних об’єктах: Чорне море, Бузький лиман, Дніпро-Бузький лиман, річки Інгулець, Інгул та Південний Буг нижче міста Нова Одеса.

Відомо, що Через руйнування Росією Каховської ГЕС затоплено щонайменше 32 заправні станції, склади та нафтопереробні заводи.

Так, руйнування росією Каховської дамби може призвести до витоку хімікатів, нафти та бензину, які використовуються в житлових, сільськогосподарських, промислових та комерційних зонах, - йдеться в повідомленні Greenpeace.

Також відомо, що через підрив росіянами Каховської ГЕС 160 тисяч птахів та понад 20 тис. диких тварин під загрозою загибелі.

Про це у Марафоні Єдині новини заявив Міністр захисту довкілля та природних ресурсів України Руслан Стрілець.

"Через рукотворний росіянами паводок Україна має значні втрати флори та фауни. Під загрозою зникнення дев'ять об'єктів Смарагдової мережі, п'ять Рамсарських угідь площею понад 76 тис. га. Відновити ці екосистеми у тому первинному вигляді, як їх створила природа, буде майже неможливо", - заявив міністр.

Володимир Шкаєв

Поділитися