28 листопада 2023 р. 10:24

На Херсонщині запобігли завданню збитків державі на мільйон гривень

Фото: Поліція Херсонської області / Facebook

(Фото: Поліція Херсонської області / Facebook)

На Херсонщині водні поліцейські попередили завдання збитків державі на мільйон гривень.

Про це повідомили в пресслужбі поліції Херсонської області.

В повідомленні йдеться про те, що працівники сектору поліцейської діяльності на воді Херсонського районного управління поліції постійно патрулюють водойми деокупованих територій Херсонщини з метою протидії браконьєрству.

Повідомляється, що під час чергового рейду на озері Біле, що є територією Національного природного парку "Нижньодніпровський", поліцейські виявили громадянина, який на човні здійснював незаконний вилов водних біоресурсів за допомогою раколовок. Під час перевірки у правопорушника вилучили шість раколовок загальною довжиною 30 метрів і рибу – карасів, тарань, окунів, сомів, щук – та 77 раків. Також вилучений човен.


Фото: Поліція Херсонської області / Facebook

За вказаним фактом відомості про кримінальне правопорушення внесені до єдиного реєстру досудових розслідувань. За попереднім підрахунком сума завданих збитків державі сягає 588,2 тисяч гривень.

Також повідомляється про те, що в ході подальшого відпрацювання водойми поліцейські виявили та вилучили ще сім браконьєрських сіток загальною довжиною 405 метрів та сім раколовок довжиною 63 метри. Водні біоресурси, що в них потрапили, в живому вигляді повернули до природного середовища. Цим правоохоронці попередили завдання збитків державі на суму 428,9 тисяч гривень.

Незаконні знаряддя лову вилучили та передали слідчо-оперативній групі. Наразі встановлюються особи, причетні до браконьєрства, та вирішується питання притягнення їх до відповідальності.

Раніше повідомлялось про те, що на Херсонщині на лаві підсудних опинився житель Білозерської громади за незаконний вилов риби на понад 6,5 млн грн.

Слідством установлено, що обвинувачений у квітні 2023 року займався незаконним виловом риби, всупереч встановленої заборони на добування водних біоресурсів. Не маючи відповідних дозвільних документів, чоловік, за допомогою мисинових сіток, на водних обʼєктах, що розташовані на території Національного природного парку "Нижньодніпровський", виловив різних порід риби.

Володимир Шкаєв

Поділитися