01 травня 2024 р. 21:44

У Києві пройшов масштабний фестиваль "Книжкова країна": як це було

Фото: Інтент/Наталя Довбиш

(Фото: Інтент/Наталя Довбиш)

У Києві пройшов масштабний фестиваль "Книжкова країна". З 25 по 28 квітня його відвідали близько 68 тисяч гостей.

На фестивалі побувала й фотокореспондентка Інтента.

Як повідомляють організатори, за чотири дні до фестивалю долучилося 140 учасників, які представили 12 000 унікальних найменувань. Було проведено 324 події, серед яких дискусії, презентації, майстер-класи, квести, родинні читання, освітні івенти та автограф-сесії

Чимало було письменників та письменниць із Півдня України.

Зокрема, журналістка Інтента Євгенія Генова привезла на виставку свою книгу "Кримськотатарські родини".

(Фото: Інтент/Наталя Довбиш)

Один з братів Капранових провів "виїзне засідання каналу ім.Т.Г.Шевченка", на якому обговорили книгу братів "Забудь-річка".

(Фото: Інтент/Наталя Довбиш)

Історик Андрій Красножон презентував книгу "10 розмов про історію України" написану у співавторстві із директором видавництва Folio Олександром Красовицьким.

"Я не очікував, що така велика кількість видавців, книжкових корпорацій, ініціативних груп, що видають книжки. Це дуже круто і не відповідає традиційному враженню про воєнний час", - прокоментував фестиваль Красножон.

(Фото: Інтент/Наталя Довбиш)

Письменник Андрій Осіпов презентував свою книгу "Продана правда".

"Це було дуже емоційно, знаєте. Текст настільки особистий для мене, що я ледь стримувався, щоб самому не плакати. Бо для мене це непросте було читання. В цьому тексті багато інформації, пов'язаної з моєю родиною. І вся книжка сама буде присвячена питанням розлучення, боротьби із залежностями, дитячі травми, і так далі", - поділився враженнями він.

(Фото: Інтент/Наталя Довбиш)

Раніше ми писали, за культурною ініціативою співачки Джамали та Книжкової країни тепер в Оранжереї ВДНГ можна посидіти серед південних рослин, послухати вінілову платівку автентичних народних кримськотатарських пісень QIRIM й почитати книжки, що повʼязані з історією Криму.

Ірина Глухова

Поділитися