06 травня 2024 р. 22:09

В Одесі винесли вирок чоловіку, що чекав росію аби вішати євреїв

Фото: Вікіпедія

(Фото: Вікіпедія)

Мешканець Одеси сяде до в'язниці на 3 роки та 1 місяць за серію публікацій у соцмережі "ВКонтакте", де він виправдовував збройну агресію росії, закликаючи до насильницької зміни влади в Україні та розпалюючи міжетнічну неприязнь через образливі висловлювання за національною ознакою.

Про це повідомляє кореспондент Української Служби Інформації із посиланням на вирок Суворовського райсуду.

Зокрема, чоловік писав, що російські війська "визволять" українські регіони, а на додачу ще й Придністров'я, й закликав мешканців України готувати квіти для зустрічі "визволителів".

Крім того, у телефонних розмовах він закликав депортувати, або фізично винищувати українців та євреїв.

"Я вважаю, що коли наші прийдуть, ми усіх жидів звідси депортуємо. Я навіть до НКВС піду спеціально щоб відловлювати їх та депортувати. Укропів та жидів треба вішати. Різати просто тупо", - заявляв засуджений (переклад з російської Інтент).

Під час судового розгляду обвинувачений своєї провини не заперечував. Суд визнав злодія винним за статтею 110 (Посягання на територіальну цілісність і недоторканність України), частиною 1 статті 161 (Порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної, регіональної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками) та частинами 2,3 статті 436-2 (Виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, глорифікація її учасників) Кримінального кодексу України.

Підсудний народився на території рф, але має українське громадянство.

Раніше Приморський районний суд міста Одеси визнав винними у терористичному акті одеситів Владислава Войцеховського та Миколу Попова, які були учасниками Антимайдану у 2014 році.

Кирило Бойко

Поділитися