14 березня 2024 р. 20:04

У тюрмах Миколаївщини виявили порушення

ФОТО: https://www.istockphoto.com/

(ФОТО: https://www.istockphoto.com/)

Прокурори перевірили місця несвободи на Миколаївщині та виявили порушення щодо дотримання прав в’язнів.

Про це повідомляє відділ комунікації Миколаївської обласної прокуратури. 

Упродовж січня-лютого 2024 року органи обласної прокуратури перевірили ізолятори тимчасового тримання у Миколаївській області.

Під час перевірок виявлено порушення вимог законодавства щодо режиму відбування покарання, матеріально-побутового та медико-санітарного забезпечення в’язнів, охорони праці засуджених тощо.

Було звернуто увагу керівників піднаглядних установ на необхідність неухильного забезпечення прав осіб, які перебувають під вартою та відбувають покарання, недопущення фактів катувань, нелюдського поводження з ними, чи такого, що принижує гідність в’язнів.

З метою усунення виявлених порушень вимог чинного законодавства правоохоронці внесли низку документів прокурорського реагування, які на даний час перебувають на розгляді.

Органи обласної прокуратури й надалі вживатимуть заходи з метою забезпечення конституційних прав в’язнів у місцях несвободи.

Суд обрав запобіжний захід мешканцю Херсонщини, який підозрюється у добровільному зайнятті посади в воєнізованому формуванні "ДНР".

Підозрюваний проводив "фільтраційні заходи", допомагав виявити учасників АТО, представників спротиву та українського підпілля.

За матеріалами СБУ до 12 років позбавлення волі заочно засуджено жителя міста Берислав Херсонської області - Віктора Кучера. Рашисти призначили його "керувати" захопленою Бериславською дільницею Каховського міжрайонного управління водного господарства, яку згодом зрадник перереєстрував за російським законодавством. 

За результатами розслідування торік у 7 кримінальних провадженнях 10 особам повідомлено про підозри за порушення законів і звичаїв війни. Також на Миколаївщині було викрито 81 факт колабораційної діяльності.

Анна Бальчінос

Поділитися