05 лютого 2024 р. 22:07

У Миколаєві затримано мешканця Одеси з наркотиками на пів мільйона

ФОТО: Миколаївська обласна прокуратура

(ФОТО: Миколаївська обласна прокуратура)

Понад пів кіло наркотичних речовин знайшли у мешканця Одеси, який прибув до Миколаєва, щоб забрати нову партію. Співробітники прокуратури затримали та повідомили підозру 21-річному чоловіку.

Про це повідомляє пресслужба Миколаївська обласна прокуратура.

Йому інкримінують незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання та перевезення з метою збуту, а також - незаконний збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів в особливо великих розмірах (ч. 3 ст. 307 КК України). 

Фігуранта затримано у порядку ст. 208 КПК України.

Він прибув до Миколаєва, щоб забрати партію психотропних речовин, щоб далі розповсюджувати наркотики в Одеській області.

Під час обшуку поліцейські виявили та вилучили у молодика 164 грами амфетаміну, 51 грам кокаїну та 300 грамів альфа PVP. За цінами "чорного ринку" вартість цих наркоречовин становить понад 500 000 гривень.

З його слів, він виконував функції майстра-закладника від інтернет-крамниці, створеної в одному з месенджер-каналах, та збував наркотичні засоби на території сусідньої області.

(ФОТО: Миколаївська обласна прокуратура)

Усе вилучене скеровано на експертне дослідження.

Встановлюються шляхи надходження наркотичних речовин до підозрюваного.

За клопотанням сторони обвинувачення суд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави у сумі 900 тисяч гривень.

Йому загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Досудове розслідування здійснює ВП № 1 Миколаївського райуправління поліції ГУНП в Миколаївській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Наприкінці січня у Миколаєві поліцейські затримали двох наркодилерів, яки розповсюджували небезпечні психотропні речовини через закладки.

89 закладок, 40 грамів кристалічної наркоречовини та розфасований канабіс вилучили правоохоронці у молодиків. Обох зловмисників затримали та оголосили їм про підозру. За скоєне підозрюваним загрожує до восьми та до десяти років ув’язнення.

Анна Бальчінос

Поділитися