10 травня 2024 р. 14:28

Посадовця з Херсонщини судитимуть за привласнення державного транспорту

Фото ілюстративне: Херсонська обласна прокуратура

(Фото ілюстративне: Херсонська обласна прокуратура)

На Херсонщині судитимуть місцевого посадовця за те, що привласнив транспорт державного підприємства.

Про це повідомили в пресслужбі Херсонської обласної прокуратури.

У дописі відомства йдеться про те, що а процесуального керівництва Херсонської окружної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно місцевого жителя за фактом зловживання службовим становищем, вчинене в умовах воєнного стану (ч. 4 ст. 191 КК України). 

Так, слідством встановлено, що 40-річний обвинувачений з 2019 року перебував на посаді заступника начальника одного з державних підприємств регіону, яке займалося експертними оцінками. З чоловіком була укладена угода щодо часткової індивідуальної матеріальної відповідальності за передані йому на зберігання цінності підприємства. На початку листопада 2022 року, всупереч угоді, чоловік привласнив переданий під його відповідальність автомобіль "Chevrolet". Таким чином завдав збитків підприємству на суму майже 73 тис. грн.

Спеціальне досудове розслідування здійснювалось слідчими ГУ Нацполіції в Херсонській області.

За вчинене чоловіку загрожує позбавлення волі на строк від п'яти до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Раніше повідомлялось про те, що судитимуть ексдиректора херсонського комунального підприємства за розтрату понад 733 тис. грн на закупівлі ОСБ плит. Слідством встановлено, що у січні 2023 році між комунальним підприємством та товариством з обмеженою відповідальністю укладено договір. Він стосувався придбання понад 4000 ОСБ плит, вартістю майже 2,5 млн грн. 

Також йшлося про те, що Національне Антикорупційне Бюро України (НАБУ) і Спеціалізована Антикорупційна Прокуратура (САП) викрили схему заволодіння державними коштами при наданні послуг з технічного обстеження об'єктів, пошкоджених внаслідок агресії рф в Херсонській області.

Володимир Шкаєв

Поділитися