28 січня 2024 р. 13:12

На Херсонщині жертви шахраїв втратили 144 тисяч гривень

ФОТО: Поліція Херсонської області

(ФОТО: Поліція Херсонської області)

Мешканці Херсонщини зазнали втрат у розмірі 144 тисяч гривень, намагаючись придбати товари через неперевірені вебсайти.

Про це повідомляє пресслужба Поліції Херсонської області.

Двоє мешканців Херсона та Бериславського району, виявивши оголошення про продаж вживаних автомобілів за привабливими цінами на різних інтернет-сайтах, провели переговори з продавцями через месенджери.

Оскільки продавці знаходились в інших областях, клієнти не мали можливості особисто оглянути автомобілі.

Під час листування продавці наголошували, що є кілька покупців, яких цікавить ці автомобілі й вони будуть продані тим, хто здійснить повну оплату.

Херсонець передав 47 500 гривень, а мешканець Бериславського району - 89 000 гривень за автомобіль.

Після цього оголошення були видалені з сайтів, продавці припинили відповідати на повідомлення, а оплачені гроші не були повернуті.

(ФОТО: https://media.istockphoto.com/)

Ще один випадок стосується жительки Чорнобаївської громади, яка намагалася придбати старий кнопковий телефон. Перейшовши за посиланням, відправленим продавцем, вона ввела свої банківські дані та шахраї зняли 7 500 гривень з її рахунку.

Всі випадки зареєстровані в Єдиному реєстрі досудових розслідувань за статтею 190 "Шахрайство" Кримінального кодексу України.

Нещодавно жертвою шахраїв став ще один житель Херсонщини. 

Чоловік хотів придбати для військових автомобіль за 266000 гривень, об’яву про продаж якого знайшов на сайті оголошень в мережі Інтернет, але потрапив на шахраїв. Зловмисники розміщували в соціальній мережі оголошення про продаж автівок за прийнятною ціною і навіть обіцяли доставити їх з іншого міста. Через те, що "продавець" сам зголосився доставити автомобіль, чоловік довірився йому та перерахував впродовж двох днів усю суму. Однак автівки так і не отримав.

Раніше невідомі привласнили грошові кошти 47-річної жительки Нової Одеси у сумі понад 70-тисяч гривень та 28-річної жительки Миколаївського району у сумі 49 тисяч гривень.

Так, 5 січня до поліції 28-річна жителька Нечаянської громади з повідомленням про те, що ще у середині грудня її ошукали. Жінка розповіла, що перейшла за посилання, щоб нібито сплати доставку інтернет-замовлення, після чого з її рахунку зникли 49 тисяч гривень.

Анна Бальчінос

Поділитися