12 січня 2024 р. 20:30

Апеляційний суд залишив в силі вирок жительці Миколаївщини, засудженій за колабораціонізм

ФОТО: з відкритих джерел

(ФОТО: з відкритих джерел)

Апеляційний суд підтвердив рішення суду першої інстанції, згідно з яким 57-річну жінку з Снігурівки Миколаївської області було засуджено до 6 років позбавлення волі за співпрацю з окупаційною владою.

Про це повідомляє Миколаївська обласна прокуратура. 

У суді було доведено, що жінка добровільно погодилася на співпрацю з окупаційною владою. У серпні 2022 року вона була призначена на посаду начальника "відділу соціальних виплат військово-цивільної адміністрації м. Снігурівки та Снігурівського району Херсонської області".

ФОТО: Миколаївська обласна прокуратура

Вона виконувала організаційно-розпорядчі функції, а саме: контролювала та організовувала роботу відділу окупаційної адміністрації держави-агресора, пов’язаної із соціальними виплатами населенню, формувала та передавала звітність представникам рф про роботу тощо. За свою роботу отримувала заробітну плату у рублях.

Прокурори миколаївської обласної прокуратури довели, що під час окупації вона добровільно співпрацювала з окупантами та виконувала організаційно-розпорядчі функції. Крім того, їй було позбавлено права обіймати посади в органах державної влади, державного управління, місцевого самоврядування та в органах, які надають публічні послуги протягом 15 років.

Засуджена перебуває під вартою, а вирок суду є законним. 

Нагадуємо, житель Миколаєва отримав тюремний строк за передачу інформації рф.

33-річного жителя Миколаєва суд визнав винним у поширенні інформації про розташування Збройних сил України та виправдовуванні збройної агресії РФ.

Прокурори у суді довели, що зловмисник, бувши одним з учасників агентурної мережі фсб рф, активно використовував популярний проросійський Telegram-канал. Своїми висловлюваннями в інтернет мережі він підтримував та виправдовував повномасштабне вторгнення рф на територію України.

Раніше, двом жителькам Херсона, які працювали бухгалтерками при окупаційному "департаменті освіти" міста, повідомлено про підозру у колабораціонізмі.

За даними слідства, дві жительки Херсона під час тимчасової окупації влаштувались на роботу у так звану "централізовану бухгалтерію освітніх закладів Херсонської області".

Вони нараховували заробітну плату співробітникам установ, які створила окупаційна влада у сфері освіти. Тепер їм загрожує позбавлення права обіймати певні посади до п’ятнадцяти років з конфіскацією майна.

Анна Бальчінос

Поділитися