24 квітня 2023 р. 13:38

Жителя Миколаївщини засудили за вбивство та зберігання наркотиків тільки через чотири роки

Фото: Слово і діло

(Фото: Слово і діло)

За вбивство та зберігання наркотичних засобів жителя Первомайського району, що на Миколаївщині засуджено до 11 років позбавлення волі.      

Про це інформували в Миколаївській обласній прокуратурі.

За публічного обвинувачення Первомайської окружної прокуратури 30-річного місцевого жителя засуджено до 11 років ув'язнення за умисне вбивство товариша та зберігання без мети збуту наркотичних засобів (ч. 1 ст. 115, ч. 1 ст. 309 КК України).

У судовому засіданні прокурор довів, що 22 січня 2019 року біля господарського приміщення в смт Арбузинка, зловмисник, перебуваючи у стані алкогольного сп'яніння, у ході конфлікту із 57-річним чоловіком, накинув на його шию мотузку та задушив його.

Крім того, під час затримання підозрюваного за вчинення вбивства в нього було вилучено наркотичні засоби.

Також 22 квітня стало відомо, що миколаївські ділки намагались переправити понад 200 тонн кукурудзи в Ірландію.

Відтак, за надання керівником миколаївського підприємства ймовірно підроблених документів митниця направила правоохоронним органам повідомлення про протиправне діяння щодо можливих ознак злочину, передбаченого статтею 358 Кримінального Кодексу України.

Так, 21 квітня ми повідомляли про те, що житель Миколаївщини активно співпрацював з російськими військовими. За даними слідства, підозрюваний, маючи проросійську позицію та розраховуючи зайняти посаду старости села, у березні 2022 року під час тимчасової окупації зс рф с. Вавилове встановив контакт з представниками країни-агресора.

Додамо, 19 квітня інформувалося, що житель Нової Каховки добровільно пішов на співпрацю з окупантами.

Слідством було встановлено, підозрюваний добровільно пішов на співпрацю з ворогом та зайняв посаду так званого "начальника Дар’ївської виправної колонії (№3) Управління служби виконання покарань по Херсонській області" створеному окупаційною владою на тимчасово окупованій території Херсонщини.

Також за процесуального керівництва Первомайської окружної прокуратури повідомлено про підозру 56-річному мешканцю с. Станіславчик Первомайського району за фактом поширення матеріалів, що містять глорифікацію осіб, що здійснюють збройну агресію рф проти України.

За даними слідства, підозрюваний у серпні 2022 року через заборонену соціальну мережу "Однокласники" поширював матеріали, які глорифікують осіб, що здійснюють збройну агресію рф  проти України, розпочату у 2014 році.

Тетяна Каптур

Поділитися