18 грудня 2023 р. 22:28

Житель Одещини відбувся штрафом в 10 тисяч за спробу виїхати за кордон з підробленим документом

Фото: Держприкордонна служба

(Фото: Держприкордонна служба)

Тарутинський районний суд  Одеської області затвердив угоду про визнання винуватості у підробленні документів, укладену між прокурором Болградської окружної прокуратури та обвинуваченим.

 Як зазначається у вироку суду, на початку липня 2023 року чоловік, використовуючи мережу Інтернет, через  месенджер telegram, надав невстановленій досудовим розслідуванням особі свої особисті дані та фотокартку із власним зображенням для виготовлення тимчасового посвідчення військовозобов'язаного та довідки військово-лікарської комісії з відповідною приміткою про його непридатність до військової служби, що не відповідало дійсності, при цьому усвідомлював, що вказана невстановлена особа не має право видавати такі документи.

Надалі, при невстановлених обставинах невстановлена особа невстановленим способом, на підставі отриманих документів були виготовлені підроблені офіційні документи, а саме тимчасове посвідчення військовозобов'язаного та довідку військово-лікарської комісії.

Після цього, наприкінці липня 2023 року, більш точний час досудовим розслідуванням не встановлено, діючи з тим же умислом, з тією ж метою, чоловік перебуваючи на автостанції міста Кілія Ізмаїльського району Одеської області, отримав від невстановленої особи підроблені документи й згодом спробував перетнути з ними кордон.

За угодою з прокурором чоловіка оштрафували на 10,2 тисячі гривень.

У жовтні Білгород-Дністровський міськрайонний суд Одеської області затвердив угоду між жителем Одещини та прокурором про визнання провини чоловіка у використанні свідомо підробленого документа.

У вересні підроблені тимчасове посвідчення військовозобов‘язаного та довідку військово-лікарської комісії виявили прикордонники в поромному пункті пропуску "Орлівка".

Раніше прикордонники Ізмаїльського загону затримали місцевого чоловіка, якого підозрюють у спробі переправити через кордон двох чоловіків, що хотіли уникнути призову до Збройних Сил України.  

З 1 вересня 2022 року Кабінет Міністрів України дозволив виїзд за кордон чоловіків призовного віку. Однак виїхати можна лише оформивши заявку у послузі "єВідрядження" та на строк не більше як тиждень.

Кирило Бойко

Поділитися