30 листопада 2023 р. 18:19

У Миколаєві брат і сестра привласнили понад мільйон від румунських благодійників

Фото: ZN.UA

(Фото: ZN.UA)

У Миколаєві судитимуть брата і сестру за відмивання майна, одержаного злочинним шляхом, підробку електронних документів та незаконне використання благодійних коштів.

Про це повідомили в Миколаївській обласній прокуратурі.

За даними слідства, рідні брат та сестра, у 2022 році під приводом придбання будівельного інструменту для ліквідації наслідків ракетних ударів військами рф по Миколаєву та області одержали благодійну пожертву від румунського благодійного фонду у сумі понад 1 мільйон гривень, яку шляхом проведення безтоварних операцій з використанням рахунків юридичних та фізичних осіб підприємців легалізували та використали на власний розсуд. 

Зазначимо, що відповідно до статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Так, 4 листопада ми писали, що у Миколаєві місцевий таксист викрав гроші та ювелірні вироби з рюкзака, після чого викинув рюкзак за межами міста. Чоловіку загрожує покарання до восьми років ув'язнення.

Напередодні, 3 листопада, у Миколаєві поліціянти затримали місцевого жителя, який фасував та збував наркотичні засоби. У нього вилучили майже два кілограми канабісу та психотропів. За скоєне чоловікові загрожує до 12 років тюрми.

Перед цим, працівники ДБР завершили досудове розслідування щодо злочинного угрупування, яке налагодило постачання наркотиків у прифронтові райони на межі Херсонської та Миколаївської областей.

А 20 жовтня у Миколаєві затримали 48-річного місцевого жителя, який підозрюється у зберіганні  зброї та боєприпасів без передбаченого законом дозволу. Йому загрожує до 7 років тюрми.

Тоді ж ми писали, що місцевий житель Миколаївщини незаконно зберігав гранати та наркотики.

Тетяна Каптур

Поділитися