16 жовтня 2023 р. 20:42

Посадовців Южненської міської ради запідозрили у виплаті грошей за невиконаний ремонт

Фото: УНІАН

(Фото: УНІАН)

Южненський міський суд в Одеській області дозволив слідчому поліції оглянути міський ясла-садок "Золота рибка" щоб з'ясувати чи робився там ремонт.

Про це свідчить ухвала суду, повідомляє "Антикорупційний вимір".

Річ у тім, що слідчі вважають, що посадовці міської ради заплатили підприємцю за ремонт в садку, який не було виконано.

Закупівлю провели в жовтні 2022 року без використання електронної системи. Тобто чиновники УКБ Южненської міськради напряму підписали договір з виконавцем.

За даними порталу Prozorro контракт вартістю майже у 2 мільйони гривень дістався ФОПу Михайлу Курику. Виконати капремонт чоловік мав в період з 06 жовтня по 20 листопада 2022 року. Ремонт трошки затягнувся. Однак станом на 27 грудня чиновники оплатили йому понад 1,9 мільйона гривень. Тобто по документах на той момент він виконав майже всі роботи. От тільки виїхавши на місце в січні 2023 року слідчі виявили, що ремонт досі триває. 

Наразі тривають експертизи, але слідчі виявили факти того, що посадовці з Южного передчасно оплачували ФОПу роботи, а отже й підписували йому акти в яких було зазначено неправдиву інформацію про виконання тих чи інших робіт.

Раніше Іллічівський міський суд Чорноморська в Одеській області дозволив слідчому поліції оглянути сквер на проспекті Миру в місті.

За даними системи електронних закупівель Prozorro, тендер відбувся 21 квітня 2021 року. ТОВ "СПК "Флагман" виграло аукціон зголосившись реконструювати сквер за 8 мільйонів 656,4 тисячі гривень.

Наразі слідчі вважають, що службові особи комунального підприємства "МУЖКГ" Чорноморської міської ради, за попередньою змовою з іншими невстановленими особами, ймовірно скоїли розтрату бюджетних коштів.

Кирило Бойко

Поділитися