25 жовтня 2023 р. 20:47

Поліція відкрила провадження через смерть немовля в одеській лікарні

Фото: Нацполіція

(Фото: Нацполіція)

В одному з медичних закладів Одеси померло 5-денне немовля. Поліцейськими встановлено, що після народження жителькою міста Южний дитини в місцевій лікарні її з немовлям каретою швидкої допомоги було доставлено до одного з медичних закладів Одеси для надання новонародженому необхідної допомоги. На жаль, на пʼятий від народження день, вчора, 24 жовтня, немовля померло у лікарні. Правоохоронці відкрили кримінальне провадження.

Про це повідомляє пресслужба Нацполіції.

За вказаними фактами слідчими поліції внесені відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 2 статті 115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство з позначкою "природня смерть") та ч. 2 ст. 140 (неналежне виконання професійних обов'язків медичним або фармацевтичним працівником) того ж кодексу.

Поліцейські встановлюють всі обставини подій. Причина смерті дитини буде встановлена після проведення судово-медичної експертизи. 

Слідчі дії тривають.

Раніше ми писали, що депутат Шабівської сільської громади Одеської області Василь Тимофеєв застрелився у своєму будинку. Василь Тимофєєв став депутатом сільради Шабо (Білгород-Дністровський район) у 2020 році. 

Цього року 18 травня також стало відомо, що поліція відкрила кримінальне провадження за фактом смерті колишнього очільника Херсонської області Геннадія Лагути.

Подію також кваліфікували як "умисне вбивство" з додатковою кваліфікацією — "самогубство".

Зазначимо, що у травні 2020 року фермер з села Шевченкове Кілійського району Одеської області вкоротив собі віку через повністю знищений посухою врожай на його полях.

Сергій Лозовський

Поділитися