05 вересня 2023 р. 16:39

Екснардепа Рабіновича оголосили у розшук

Вадим Рабінович. Фото: promin.cv.ua

(Вадим Рабінович. Фото: promin.cv.ua)

Міністерство внутрішніх справ України на своєму сайті розмістило повідомлення про розшук колишнього народного депутата від забороненої "Опозиційної платформи — За життя" Вадима Рабіновича.

Як зазначається у повідомленні, нардепа розшукує Державне бюро розслідувань

Його підозрюють у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України та державну зраду. 

Вадим Рабінович входив до складу забороненої ОПЗЖ, потім, до позбавлення мандата, був позафракційним. Балотувався й був обраний депутатом Одеської обласної ради у 2020 році, втім вирішив залишитися народним депутатом.   

Депутати Верховної Ради України у листопаді 2022 року проголосували за позбавлення депутатських повноважень Ігоря Васильковського ("Слуга народу") та Вадима Рабіновича (раніше ОПЗЖ).

А на початку серпня 2023 року Печерський суд Києва задовольнив клопотання слідчого Державного бюро розслідувань та обрав колишньому народному депутату від фракції партії "Опозиційна платформа — За життя" Вадиму Рабіновичу запобіжний захід у вигляду тримання під вартою.

Щоправда, на той момент екснардеп вже знаходився в Ізраїлі тож в слідчий ізолятор він не потрапив. 

26 липня 2023 року колишньому народному депутату України повідомили про підозру. Повідомлення про підозру надіслали, скерувавши відповідний запит про міжнародну правову допомогу до Держави Ізраїль.

Кирило Бойко

Поділитися