21 квітня 2024 р. 13:31

Заступник міського голови Вугельман чотири роки поспіль отримує у подарунок гроші

Фото: Одеська мерія

(Фото: Одеська мерія)

Заступник Одеського міського голови Павло Вугельман у 2023 році отримав у подарунок 420 тисяч гривень від Володимира Вугельмана — скоріш за все, свого батька.

Про це віцемер повідомив у своїй декларації, яку оприлюднило Національне агентство з питань запобігання корупції, зазначає Центр публічних розслідувань.

Такі ж суми від цієї людини Павло Вугельман декларував також у 2022 році, у 2021 році та у 2020 році. Щоправда, у 2020 році віцемер ще отримав від дружини 280 тисяч гривень у подарунок. 

Також три роки поспіль Павло Вугельман здає в оренду майно іноземній громадянці Яні Вугельман. У 2022 та 2021 роках він отримав від неї 480 тисяч гривень та 324 тисячі гривень відповідно. А у 2023 році - 420 тисяч гривень.

Зарплата Павла Вугельмана торік склала 559 тисяч гривень, а в його дружини - 38 тисяч 605 гривень.

Заощадження усі в банках: 59 тисяч 657 гривень, 766 доларів США та один євро.

Дружина Павла Вугельмана — Вікторія їздила на своєму Land Rover Range Rover Sport 2015 року випуску.

З нерухомості в віцемера задекларовані квартири в Одесі одна площею 39 квадратних метрів належить самому Павлу Вугельману, а інша — площею 201 квадратний метр належить Людмилі Вугельман (вочевидь матері посадовця). Ці ж дві квартири Павло Вугельман декларував й попередні два роки. 

Цікаво, що у червні 2023 року журналісти миколаївського Центру журналістських розслідувань повідомляли, що Павло Вугельман у 2022 році отримав матеріальну допомогу на суму 89,1 тисячі гривень, але в декларації посадовець її не згадав. 

Заступник Одеського міського голови Павло Вугельман разом із самим мером Геннадієм Трухановим фігурує у гучній справі про купівлю будівлі заводу Краян за завищеною вартістю.

У квітні ВАКС застосував до Павла Вугельмана запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із можливістю внесення застави у 5,3 мільйона гривень, тоді як, за даними слідства, чиновник причетний до розкрадання з бюджету Одеси понад 92,6 мільйона гривень.

В Одеській міськраді журналістам Центру журналістських розслідувань повідомили, що протягом 2022 року Павлу Вугельману нараховували в середньому 12 тисяч зарплати та щомісячну премію, яка завжди перевищувала його посадовий оклад і подекуди сягала 25 тисяч. 

У листопаді він отримав 44 тисяч матдопомоги для розв'язання соціально-побутових питань, і ще стільки ж – у грудні на оздоровлення.  

Інтент звернувся до Павла Вугельмана за коментарем з цього приводу. 

"В моїй декларації все вірно. Що пишуть різні видання не відстежую, бо їх дуже багато. Читаю лише офіційні перевірені джерела", - відповів посадовець.

Кирило Бойко

Поділитися