26 квітня 2024 р. 13:02

Віцемер Миколаєва, який підозрюється у корупції, за рік заробив майже мільйон

ФОТО: Соцмережі

(ФОТО: Соцмережі)

Віцемер прозвітував, що у нього майже "ні кола ні двора". Єдине, що належить виключно посадовцю — земельна ділянка 0,1 га у Миколаєві. 

Про це повідомляє кореспондент Центра публічних розслідувань.

Відповідна інформація міститься у декларації заступника міського голови Миколаєва Сергія Коренєва за 2023 рік, яку оприлюднило Національне агентство з питань запобігання корупції, повідомляє Центр публічних розслідувань.

Окрім земельної ділянки, з нерухомості чиновник вказав квартиру 55,8 кв.м, якою він володіє з дружиною Юлією навпіл. Також дружині належить квартира 52 кв.м, ще однією квартирою вона володіє на 33%. 

З автівок у родини задекларована TOYOTA, яка належить Юлії, а також MAZDA, якою вона має право керувати. 

Також дружині належить 30% ТОВ НІКСІТІ-ДЕВЕЛОПМЕНТ. 

У родини з джерел доходу: заробітна плата Юлії в Національному університеті кораблебудування – 64 тис. грн, пенсія Сергія Коркнєва – 66 тис. грн та зарплата чиновника – 826 тис. грн. Також чоловік вказав дохід - 25 грн від "ПриватБанку", а дружина - 248 грн від "Сенс Банку".

При цьому подружжя не тримає гроші в банках, а готівку задекларував лише чоловік – 5 тис. доларів та 150 тис. грн, в дружини таких грошей не має.

У 2021 році детективи Національного антикорупційного бюро України затримали Коренєва на кордоні з Угорщиною. Також затримали депутатку Одеської міськради Марину Лозовенко, першого заступника директора департаменту житлово-комунального господарства Миколаївської міськради Олександра Брижатого і ще одного керівника приватної компанії.

Їх підозрюють у привласненні 26,8 мільйона гривень під час реконструкції Соборної площі у Миколаєві. Суд постановив тримати Коренєва під вартою, згодом за нього внесли заставу. У червні 2023 року справу почали слухати в антикорупційному суді. Зазначимо, що фігуранти не визнають свою вину.

Раніше повідомлялося, що на закордонні відрядження заступника мера Миколаєва Сергія Коренєва з початку повномасштабного вторгнення витратили з бюджету 111 тисяч гривень.

Минулого року Артем Чорноморов заробив 1,6 мільйона гривень. З них 971 тисяча – компенсаційні виплати, пов'язані із виконанням депутатських повноважень. Готівкою зберігає 82 тисячі доларів США та 250 тисяч гривень, а його дружина - 200 тисяч гривень.

Депутат Максим Дирдін хоч і обирався до Верховної Ради від Миколаївської області, але мешкає під Києвом. Там же має нерухомість, а дружина нардепа має 28 ділянок землі. Грошових активів готівкою у нардепа - 40 тисяч доларів США, 10 тисяч євро та 650 тисяч гривень. Ірина Дирдіна зберігає 24 тисячі доларів США, 15 тисяч євро та 130 тисяч гривень.

Мер Первомайська Олег Демченко за 2023 рік заробив 1,7 мільйона гривень, а його дружина користується Porsche Cayenne. Готівкою мер Первомайська зберігає 100 тисяч гривень та 10 тисяч доларів, а його дружина — 300 тисяч гривень, 15 тисяч доларів та 5 тисяч євро. 

Анна Бальчінос

Поділитися