06 грудня 2021 р. 12:28

Голову Одеської районної ради викликають в НАЗК для пояснень

Голову Одеської районної ради викликають в НАЗК для пояснень

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) склало та направило до суду 23 адміністративних протоколи, серед яких два щодо голови Одеської районної ради Віталія Барвіненка.  

Про це повідомили у пресслужбі НАЗК.

Як зазначили в агентстві, голова Одеської районної ради Одеської області підписав розпорядження, яким себе преміював.

Загалом, окрім нього, за ознаками порушення вимог щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів складено й направлено до суду кілька протоколів стосовно таких осіб:

  • Дмитро Ханіс, Жовтоводський міський голова. Не повідомив про наявність у нього реального конфлікту інтересів під час розгляду проєктів рішень Жовтоводської міської ради щодо оплати праці міського голови;
  • Володимир Борисенко, Бориспільський міський голова. Підписав розпорядження, яким себе преміював.

Нагадаємо, Національне агентство з питань запобігання корупції запросило 13 осіб для надання пояснень про можливі порушення вимог законів України "Про запобігання корупції" та "Про політичні партії в Україні", серед яких колишній працівник прокуратури з Одещини. 

Національне агентство з питань запобігання корупції з початку року перевірило 806 декларацій та встановило порушень на 819 мільйонів гривень. НАЗК розпочало повну перевірку дев'яти декларацій посадовців, поміж яких п’ять народних депутатів України.

Національне агентство з питань запобігання корупції підозрює народного депутата групи "За майбутнє" Ігоря Палицю у тому, що він не вказав у декларації за 2019 рік видатки, пов'язані з проведенням кампанії до парламентських виборів у тому ж році. 

ІзбірКом проаналізував декларацію очільника Одеської обласної державної адміністрації Сергія Гриневецького, його заступниківзаступників міського голови Одеси.

Поділитися