29 листопада 2021 р. 18:06

Депутат Одеської обласної ради "забув" задекларувати майже 70 мільйонів

Депутат Одеської обласної ради "забув" задекларувати майже 70 мільйонів

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) з початку року перевірило 806 декларацій та встановило порушень на 819 мільйонів гривень.

Про це повідомив Голова НАЗК Олександр Новіков в інтерв’ю виданню "Факти".

"Цьогоріч уже перевірили 806 декларацій. Загалом взяли в роботу понад 1,2 тисячі. Встановили порушень на 819 млн грн",  ̶  зазначив Олександр Новіков.

За його словами, серед порушників законодавства є народні депутати й керівники центральних органів влади, наприклад, очільник Державної регуляторної служби та колишній віцепрем’єр-міністр України – міністр із питань стратегічних галузей промисловості України. Проте найбільше прихованого майна НАЗК виявило у деклараціях  депутатів місцевих рад.

"Найбільші незадекларовані суми під час перевірок виявляли у депутатів місцевих рад. Зокрема, депутат Одеської обласної ради Олег  Кутателадзе забув внести в декларацію 69,9 мільйона гривень. Взагалі у 60 деклараціях ми виявили порушення. Також у 9 народних депутатів",  ̶  розповів  Голова НАЗК.

У цьому переліку є й судді Конституційного Суду.

"Так, встановили порушення в деклараціях Віктора Кривенка та Олександра Касмініна. В їхніх деклараціях є ознаки кримінального правопорушення. Справи передано до НАБУ. Вони їх розслідують. У 124 деклараціях виявили адміністративні правопорушення. Йдеться про декларування на суму меншу ніж 1 млн 113 тис. грн",  ̶  зазначив Олександр Новіков.

Голова НАЗК зауважив, що найчастіше декларанти не зазначають автомобілі, будинки, земельні ділянки, на яких вони знаходяться і які фактично використовуються особами; а також не вказують у декларації членів сім’ї, на яких оформлено все майно.

Нагадаємо, Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) розпочало повну перевірку ще дев'яти декларацій посадовців, поміж яких п’ять народних депутатів України.

Національне агентство з питань запобігання корупції підозрює народного депутата групи «За майбутнє» Ігоря Палицю у тому, що він не вказав у декларації за 2019 рік видатки, пов'язані з проведенням кампанії до парламентських виборів у тому ж році. 

Поділитися